Як правильно їсти сало: поради дієтологів

Сало в Україні популярна страва не лише вдома. Неймовірним успіхом цей продукт користується також у багатьох закладах.

Рецептів приготування сала є безліч, але через надмірну кількість калорій споживати його потрібно обережно. Кілька порад щодо того, як правильно смакувати салом зібрала Gazeta.ua.

Як відомо, сало багате на жиророзчинні вітаміни A, E, D, арахідонову кислоту (з розряду омега-6), каротин, ретинол та токоферол.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Дієтологи радять їсти сало вранці. Але застерігають від зловживання ним. Якщо сало споживати в міру, воно допоможе покращити відтік жовчі, позитивно вплине на жовчний міхур, додасть енергії шлунково-кишковому тракту. Сало також сприяє засвоєнню їжі та додає енергії організму.

До і після вживання сала дієтологи не радять налягати на іншу їжу. Нормою вважають не більше 50 грамів сала за один прийом їжі. Їсти сало можна зі свіжими огірками, зеленню та листям салату.

Сало ‒ доволі "важка" їжа, для його засвоєння потрібна безперебійна робота здорового зрілого організму. Тому не варто їсти сало дітям до 3 років та людям старшим 70 років.

Смалець полюбляють не лише в Україні. Це ‒ один з найпоширеніших продуктів у багатьох країнах світу. Фактично це ‒ жир, витоплений з сала. Часто використовують кишковий жир. Це надає смальцю специфічний запах і присмак. Кілька порад щодо того, як правильно готувати смалець, зібрала Gazeta.ua.

Часник ‒ продукт, що має чимало корисних властивостей. Споживають його чи не щодня, часто додають як приправу. Але їсти часник потрібно правильно.