Як захистити дерева та квіти від зимових морозів: перевірені методи

Захист дерева та квітів від морозу
Захист дерева та квітів від морозу

Восени у саду важливо підготувати дерева, квіти та чагарники до морозів. Досвідчений садівник Марк Дуеллі рекомендує використовувати прості способи захисту рослин від вітру та морозу.

Стресом для рослин взимку може стати недостатнє освітлення, низька температура, заморозки та коливання рівня вологості. Щоб ефективно адаптувати культури до холоду, слід вибирати рослини, стійкі до морозів, наприклад, братки, в'язіль, морозник і камелії. Уразливі квіти в горщиках потрібно перенести у приміщення чи захищене місце, таке як теплиця чи навіс.

Для утеплення рослин, які не можна перемістити, рекомендується використовувати спеціальні чохли або тканину, наприклад гесіан. Ними укривають кущі та квіти на ніч, особливо у морозні дні.

Мульчування є ще одним способом захисту саду від холоду. Органічний матеріал розміщують на ґрунті навколо рослин, що допомагає мінімізувати ризик переохолодження і захищає рослини від сухого вітру.

Недосвідчені садівники можуть помилитися при зупинці поливу восени. Рослини потребують вологи для нормального розвитку і кращого протистояння коливанням температури. Також важливо надавати рослинам достатньо сонячного світла, стежити, щоб вони не були постійно в тіні.

В холодні місяці слід зрізати мертві або хворі гілки, що стимулюватиме зростання рослин і запобігатиме поширенню хвороб. Але не слід обрізати рослини занадто сильно, оскільки це може призвести до появи молодих пагонів, що не витримують морозів.

Восени слід підживлювати яблуні, груші та вишні, оскільки саме в цей період вони формують бруньки для розвитку навесні. Підживлення плодових дерев допомагає їм стати стійкішими до холоду і краще пережити зиму.

Читайте також

Мороженое с чипсами: как приготовить
вчора, 13:06 116 переглянули
Мороженое с чипсами: как приготовить