Як змінилася ситуація на фронті показали на картах боїв

Збройні сили України просунулися вперед на Бахмутському напрямку. Українські війська відбили російські атаки неподалік від Васюківки, Богданівки, Хромового, Андріївки та Дружби.

За повідомленням Інституту вивчення війни (ISW), російські сили перекидають свої резерви, в основному складаючись з призовників, на Куп'янський та Лиманський напрямки.

У Харківській та Луганській областях ситуація наступна.

За геолокаційними кадрами, опублікованими 22 жовтня, видно, що російські війська якби просунулися на південний захід від Першотравневого, на південний захід від Ягідного і на схід від Тернів.

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про неуспішні атаки російських військ поблизу Синьківки, Іванівки, Надії, Білогорівки, Серебрянського лісу та Спірного.

Військовий аналітик Костянтин Машовець заявив, що російські війська тимчасово зупинили наступ в районі Іванівки, щоб захиститися від українських атак в напрямку Орлянки.

Начальник прес-служби командування сухопутних військ підполковник Володимир Фітьо повідомив, що російські війська перекидають свої резерви, в основному складаючись з призовників, на Куп'янський та Лиманський напрямки.

Російські джерела стверджували, що українські сили проводять наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

На Донецькому напрямку 22 жовтня українські сили просунулися поблизу Бахмута.

Костянтин Машовець заявив, що українські війська посилюють свої дії вздовж залізничної лінії Бахмут-Горлівка, і стверджував, що українські сили перетнули залізничну колію на північ від Зеленопілля.

Російські "воєнкори" стверджували, що 21 і 22 жовтня українські війська продовжують намагатися перетнути залізницю по лінії Кліщіївка-Андріївка (7-10 км на південний захід від Бахмута).

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Васюківки, Богданівки, Хромового, Андріївки та Дружби.

Машовець заявив, що російські війська, зокрема підрозділи 200-ї окремої мотострілецької бригади і 331-го гвардійського повітряно-десантного полку, активізували свої дії в напрямку Богданівки, Ягідного та Хромового.

За геолокаційними кадрами, опублікованими 21 жовтня, видно, що російські війська якби незначно просунулися на південний схід від Первомайського. Заявили в Генеральному штабі ЗСУ, що українські сили відбили російські атаки біля Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького, Опитного, Невельського та Первомайського.

Генеральний штаб також повідомив, що українські сили відбили понад 20 атак російських військ поблизу Мар'їнки, Красногорівки та Побєди (усі розташовані на південно-західній околиці Донецька), Невельського та Новомихайлівки.

За заявами російського "воєнкора", українські сили просунулися поблизу Новодонецького (12 км на південний схід від Великої Новосілки). Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки біля Пречистівки, Золотої Ниви, Старомайорського та Приютного.

22 жовтня російський військовий блогер повідомив, що війська РФ контратакували поблизу Полтавки і охарактеризував цей район як новий напрямок російської наступальної діяльності.

Не забувай підписуватися на наш телеграм-канал новин INKORR.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські війська продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямку. За заявою російського "воєнкора", невеликі українські групи здійснюють розвідку в районі Вербового.

Генеральний штаб ЗСУ також повідомив, що українські сили відбили російські штурми поблизу Роботиного та Вербового.

На сьогоднішній день українські сили утримують позиції на східному (лівому) березі Херсонської області. Російські джерела продовжують твердити, що українські сили діють в Кринках і що бої тривають біля села.

Військовий аналітик Костянтин Машовець заявив, що українські сили розширили свою присутність на східному березі та займають позиції від берегової лінії Дніпра до верхів'їв річки Конка.

За заявами російських джерел, українські війська просунулися до 5 км між Олешками та Козачими Лагерями.

Російські війська продовжують наносити велику кількість авіаударів по правому березі Херсонської області. За повідомленням Генерального штабу ЗСУ, російська авіація провела авіаудари неподалік від Ольгівки, Львова, Тягінки, Токарівки, Понятивки та Барвінку.