Як "жук" став "жуком" - почали виробляти наймасовіший Volkswagen

У 1946 році розпочали виробництво одного з наймасовіших автомобілів у світі - Volkswagen Käfer. За весь період випуску було виготовлено понад 21 млн одиниць цієї моделі.

Цей легковий автомобіль був спеціально замовлений рейхсканцлером нацистської Німеччини Адольфом Гітлером. Головні вимоги до цієї машини полягали в тому, щоб вона була надійною, простою в експлуатації та коштувала стільки ж, скільки й мотоцикл. Дизайн цієї моделі створив німецький інженер Фердинанд Порше.

Автомобіль був оснащений повітряно-охолоджуваним двигуном, який знаходився ззаду та приводив задні колеса. Впереді розташовувався багажник з запасним колесом та контейнерами для рідин.

Мотор не був дуже потужним - 25 кінських сил при об'ємі 1,1 л. Але цього було достатньо для перевезення 4 осіб, вантажу та розгону до максимальної швидкості 100 км/год.

До початку Другої Світової війни не вдалося налагодити повноцінне виробництво та продажі цього автомобіля. Після закінчення війни, виробництво моделі було відновлено та завдяки простому дизайну та низькій ціні, цей автомобіль був проданий у 80 країнах. За весь час виробництва Volkswagen Käfer було випущено понад 21 млн автомобілів.

"Це автомобіль, який назавжди змінив історію автомобілебудування. Фактично - це другий за часом масовий легковик автопрому. Першим був "Форд Т", - розповідає автоексперт Микола Руденко. - Успіх цієї машини можна пояснити її простою та надійною конструкцією. Наприклад, у радянського "Запорожця" також був двигун із повітряним охолодженням, але він постійно перегрівався та працював нерівномірно. У німецькому "Жуку" все функціонувало як годинник".

Ця модель автомобіля була дуже популярною в країнах, таких як Німеччина, Франція, Іспанія, США.

"Британці не дуже любили цей автомобіль через його шуміний двигун та тісний салон, тому його продажі були нижчими там", - зауважує автоексперт. - Крім того, дизайн цього автомобіля також можна вважати геніальним. Його зовнішній вигляд і шумний двигун залишилися основними особливостями цієї моделі. Здалеку автомобіль справді схожий на комаху".

Першим масовим автомобілем у світі був Ford T. З 1908 по 1927 роки було випущено понад 15 мільйонів цих автомобілів. Розробка першого конвеєра у світі сприяла досягненню таких результатів. Крім цього, це дозволило знизити вартість моделі до всього 260 доларів.