Який вигляд має найбільший гарбуз у світі: його вага шокує

Найбільший гарбуз з вражаючою вагою
Найбільший гарбуз з вражаючою вагою

В штаті Міннесота, США, фермер виростив гарбуз, який встановив світовий рекорд на зважуванні в Каліфорнії.

Цей овоч посів перше місце на 50-му щорічному чемпіонаті світу в Гаф-Мун-Бей. Вага гарбуза становить 1246,9 кг, і ця цифра була засвідчена Книгою рекордів Гіннеса.

Рекордсмена назвали Майклом Джорданом. Гарбуз є приблизно в 180 разів більшим за звичайний гарбуз, і з його допомогою можна приготувати більше 1600 пирогів.

Раніше Гінгер встановлював рекорди з гарбузом під назвами Маверік (2022 рік) з вагою 1161 кг та Тайгер Кінг (2020 рік) з вагою 1065 кг. Ці гарбузи також побили національні рекорди, але новий досягнутий гарбуз увійшов до Книги рекордів Гіннеса.

Гарбуз Майкла Джордана коштував фермеру близько 15 тисяч доларів, витрачених на годування та догляд з посадки гарбуза 10 квітня до досягнення ним свого рекорду.

Фермер отримав приз у розмірі 30 тисяч доларів, які планує використати на вирощування наступного гарбуза-рекордсмена.

Крім того, до Книги рекордів Гіннеса було внесено прізвище Ґарета Ґріффіна, британського фермера, який виростив найбільшу цибулю у світі. Її вага становить 8,97 кг. Овоча-гіганта він привіз на щорічну осінню виставку у Великій Британії.

Нагадуємо, що цим заняттям з вирощування цибулі великих розмірів Ґарет Ґріффін займається не один. У цьому йому передає його батько, який також був фермером.

Читайте також