Атака дронів на Кривий Ріг: влада повідомила про влучання (фото)

Окупанти атакували Кривий Ріг дронами

Російські окупанти здійснили напад на Кривий Ріг дронами під назвою "Шахед". Військова інфраструктура міста була пошкоджена, тому майже 15 тисяч людей залишилися без електроенергії, повідомили начальник Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул та очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

За інформацією глави області, Збройні Сили України збили п'ять безпілотників над регіоном, але декілька з них все ж таки нанесли удар.

Наслідки нападу

"В результаті двох пожеж без електроенергії залишилися близько 15 тисяч людей. Дві котельні, що забезпечують 43 тисячі абонентів, також були знеструмлені. Частково зупинився швидкісний трамвай в місті, а деякі сім'ї залишилися без водопостачання", - повідомив Сергій Лисак.

За словами Олександра Вілкула, станом на 7:00 ранку, у Металургійному районі було знеструмлено 7500 абонентів. Зупинилась робота міського трамвая.

"Котельня АМКР "Тепломережі" та котельня №2 "Теплоцентралі" - Металургійний, частина Саксаганського та Довгинцівського району були знеструмлені. Роботи з відновлення електропостачання тривають", - додав він.

Крім цього, енергетики вводять графіки аварійних відключень, такі як були використані під час блекаутів у минулому році. Швидкісний трамвай призупинений. Там, де можливо, лікарні, вода та тепло працюють на генераторах.

"Будуть перебої з електропостачанням та зв'язком. Нагадую всім, що у нас створено 213 "Пунктів незламності" - там є електрика, тепло та все необхідне", - підкреслив Олександр Вілкул.

Напад в Нікопольському районі

Загроза також стала реальністю в Нікопольському районі, де ворог атакував окремі села із важкої артилерії. У результаті, пошкоджені два приватні будинки, господарська споруда та лінія електропередач. На щастя, ніхто не постраждав.

Нагадаємо, що у ніч проти 3 лютого в Кривому Розі також пролунали вибухи, а ввечері 2 лютого у Полтавській області було зафіксоване влучання в Миргородському районі.

Наступає 710-й день повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу відбулося 77 бойових зіткнень.