Атака на НАТО буде для Росії самогубством - військовий експерт

Атака на НАТО - самогубство для Росії
Атака на НАТО - самогубство для Росії

Росія загрожує НАТО атакою, але це би самогубство для неї - експерт

Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив", стверджує, що якщо Росія наважиться атакувати НАТО, це буде пострілом собі в голову, самогубством.

Під час телепрограми "Інформаційний стрім", він припустив, що держави-члени НАТО навіть очікують на таку провокацію від Росії, щоб використати усю свою військову потужність проти неї або активувати 5-ту статтю договору про колективну безпеку.

Проте, Коваленко сумнівається, що Росія насправді здійснить таку атаку, адже її засоби ураження будуть знищені зброєю НАТО.

Це буде провокація, на яку, я думаю, багато країн НАТО, які мають відношення до Росії, тільки й чекають.

Однак, експерт вважає, що Росія продовжить свої диверсії в Європі, які вона вже здійснює за допомогою спецслужб з 2014 року.

Це, наприклад, вибухи на складах в Чехії. Це також спроба вбивства болгарського бізнесмена Гебрева, який постачав зброю і боєприпаси Україні від 2014 року. І є багато інших подібних операцій.

Очевидно, що Росія не відмовиться від ядерних наративів, навіть якщо це зробиться для впливу на своє населення.

Для росіян це може бути використано як доказ того, що нічого "такого страшного" не відбувається, незважаючи на те, що частина Курської області відпала. "Ні, все добре. У нас все ще є ядерна зброя. Коли ми будемо в Владивостоці, ми навіть зможемо її використати...", - розповів Коваленко.

Читайте також