Атака по трьох нафтопереробних заводах РФ, €5 млрд на зброю Україні. Головне за 13 березня

На початку березня українські дрони атакували три нафтопереробні заводи в РФ - в Рязані, в Кстово та в Кірішах. Ці атаки були продовженням раніше розпочатої Службою безпеки спецоперації проти ворожих нафтопереробних заводів. (Джерело: Главком)

Посли Євросоюзу схвалили збільшення військової допомоги Україні на 5 млрд євро. Це передбачає збільшення фінансової підтримки нашої країни з боку Європейського фонду миру. Рішення щодо цього питання очікується на наступному засіданні Ради ЄС з закордонних справ. (Джерело: Главком)

Національний депутат України Олександр Дубінський був визнаний судом корупціонером за даними Державного бюро розслідувань. Після набрання законної сили цим рішенням народного депутата буде включено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення. (Джерело: Главком)

Міністерство освіти та науки України прийняло рішення закрити школи з низькою кількістю учнів з 1 вересня 2025 року. Держава не буде фінансувати навчальні заклади з менше ніж 45 дітьми. Це стосується переважно шкіл у селах. Організація навчання для учнів цих шкіл буде вирішуватись на місцях - можливо, довозити їх до найближчої великої школи або оплачувати роботу вчителів з місцевих бюджетів. (Джерело: Главком)

Нардепи пропонують збільшити допомогу при народженні дитини, прив'язавши її розмір до прожиткового мінімуму. Законопроект передбачає, що держава має видавати допомогу, яка дорівнює 150 розмірам прожиткового мінімуму, для першої дитини. На березень 2024 року цей розмір становить 384,5 тис. грн. (Джерело: Главком)

Читайте також:

  • Україна цьогоріч планує мобілізувати пів мільйона людей
  • Путін обіцяє відчепитися від України: названо ключову умову
  • Чехія назвала терміни постачання боєприпасів в Україну
  • Експорт зерна з України: Польща зробила нову пропозицію
  • Нардепи придумали, як долучити засуджених до служби у ЗСУ