В Україні можуть підвищити податки - експерт

В Україні можуть підвищити податки - експерт

Україна вивчає можливість збільшення податків після двох років війни. Ймовірно, підвищення буде незначним, близько 10% або менше, з урахуванням зовнішньої допомоги.

Про це повідомив експерт з міжнародної економіки Іван Ус у коментарі для OBOZ.UA.

"Скоріше за все, нам доведеться підвищити податки, оскільки протягом двох років війни ми не робили цього. Багато фахівців вважають, що це майже неможливо - войовничій країні не збільшувати податки, які потрібні для функціонування держави", - заявив експерт.

Українська економіка стикається з труднощами через війну та потреби оборонної сфери. Це змушує країну розглянути питання про підвищення податків.

"Ми змусені зробити цей крок, але підвищення податків не буде значним. Ймовірно, ми піднімемо податки на 10% або навіть менше", - додав Ус.

Експерт пояснив, що таке збільшення податків буде незначним завдяки зовнішній допомозі від інших країн.

"Наприклад, Канада, Австралія, Нова Зеландія - всі вони допомагають нам матеріально, що дозволяє нам отримувати кошти на потреби у зброї та соціальні гарантії держави", - зазначив він.

Ус наголосив, що зовнішня допомога має вирішальне значення для економічної стабільності та розвитку України.

"Без міжнародних партнерів ми не зможемо врегулювати бюджетний дефіцит. Одна Україна не зможе покрити цих 37 мільярдів, про які говорить Мінфін", - підкреслив він.

Читайте також: