Азербайджан зробив неоднозначну заяву про війну Росії та України

Зображення Азербайджанської прапору з символами Росії та України
Зображення Азербайджанської прапору з символами Росії та України

Азербайджан готовий допомогти Україні у врегулюванні конфлікту з Росією

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що його країна готова надати допомогу Україні у врегулюванні конфлікту з Росією завдяки "прагматичним відносинам" з іншими країнами. Він зробив це заяву під час участі у міжнародному форумі в Італії.

Алієв відповідаючи на запитання, відповів, що Азербайджан ніколи не ініціював пропозицію про припинення війни Росії проти України, але в разі потреби готовий допомогти. Він також зауважив, що Азербайджан може відіграти "певну роль" в розв'язанні конфлікту, враховуючи тісні контакти з Росією та Україною, які склалися протягом 70 років, а також прагматичність їх відносин.

"Якщо говорити про гіпотетичну можливість, то вона цілком здійсненна. Насамперед, враховуючи, що разом із Росією та Україною ми протягом 70 років були частиною СРСР, ми підтримуємо різнобічні зв'язки на рівні особистих контактів та на політичному рівні", - сказав він.

Алієв заявив, що Азербайджан підтримує територіальну цілісність та суверенітет України, але не підтримує санкційну кампанію проти Росії. Це сталося після того, як Україна відреагувала на повідомлення про можливу передачу Росії ракет з Ірану.

Читайте також