Байден про Путіна: він уже втратив Україну

Російський диктатор Володимир Путін "вже втратив Україну".

Військова, фінансова, політична допомога Києву з боку Сполучених Штатів Америки поки що нічим не обмежується. З такою заявою виступив американський лідер Джо Байден в інтерв'ю PBS NewsHour.

Він назвав російську-українську війну "випробуванням на віки" для Америки та всього світу.

" У Путіна немає жодного шансу (перемогти. Gazeta.ua) він уже втратив Україну", наголосив Байден.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також заявив про "тверду прихильність" американської допомоги Україні. Запевнив, вона поки що поза небезпекою скорочення або припинення.

"Коли всі ці люди, Джордан чи хто там ще, кого ви згадали (хто проти допомоги Україні чи хоче її переглянути. Gazeta.ua)... Це як, сотні тисяч російських військових вдеруться і грабуватимуть Україну, а ми що, постоїмо осторонь і нічого не вдіємо з цим? Камон", сказав Байден.

Президент США пишається тим, що "зміг повністю об'єднати НАТО" відтоді, як майже рік тому розпочалося велике російське вторгнення.

"І що я зробив (думаю, пишаюся цим) зміг повністю об'єднати НАТО. Він (Путін. Gazeta.ua) був упевнений, що НАТО колапсує, що НАТО не втрутиться", сказав він.

Байден підкреслив: він зрозумів би, якби якась країна на кшталт Німеччини чи Японії не захотіла б допомагати Україні.

"Але що вони стали б робити, якби Росія пройшлася Україною, вдерлася в Білорусь чи кудись ще?" додав президент США.

8 лютого Джо Байден виступив на спільному засіданні обох палат Конгресу зі щорічним зверненням. Він назвав масштабну агресію РФ проти України справжнім викликом для Америки, яка дала гідну відповідь і продемонструвала своє глобальне лідерство у захисті демократії.

Посол України в США Оксана Маркарова як представник українського народу була почесною гостею State of the Union у ложі першої леді Джил Байден.