Байден розкрив суть угоди щодо безпеки США з Україною

Байден розкрив суть угоди щодо безпеки
Байден розкрив суть угоди щодо безпеки

Під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати не відправлятимуть війська в Україну, але допоможуть наданням зброї та економічною підтримкою.

Байден підкреслив, що США мають на меті зміцнити надійний захист України і її здатність стримувати загрози в майбутньому.

Підписана сьогодні угода між США та Україною передбачає кілька зобов'язань перед Сполученими Штатами, включаючи розширення обміну розвідданими, тривалу підготовку українських військових на військових базах Європи та США, підвищення рівня взаємодії між збройними силами відповідно до стандартів НАТО, інвестиції у військово-промисловий комплекс, посилення співпраці з партнерами України та підтримку економічного й енергетичного відновлення.

Крім того, п'ять країн висловили готовність передати системи протиповітряної оборони Patriot Україні. Зеленський зазначив, що Україна дуже потребує сім таких систем ППО і залучає всі зусилля для їх отримання найближчим часом.

Президент України також заявив, що безпекова угода з США включає постачання не лише F-16, але й інших "бойових ескадриль".

Читайте також