Байден: Вихід українських військ з Авдіївки є наслідком послаблення допомоги

Президент США Джо Байден стверджує, що втрата Авдіївки сталася також через американських законодавців, які не змогли затвердити надання Україні невідкладної допомоги. Про це йдеться в заяві Білого дому після телефонної розмови між лідерами країн.

Спроби надати надзвичайну іноземну допомогу союзникам США протягом декількох місяців стоїть на місці в Конгресі. Як президент Байден, так і президент Зеленський закликали законодавців зробити крок уперед через небезпечне вичерпання боєприпасів в Україні.

«Україна була змушена відступити з Авдіївки після того, як її військові були змушені економити боєприпаси через скорочення поставок через бездіяльність Конгресу, що призвело до перших помітних успіхів Росії протягом останніх місяців», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. 

Вночі 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська залишають Авдіївку в Донецькій області, щоб уникнути оточення та зберегти життя та здоров'я військовослужбовців.

Як повідомлялося, станом на 21:00 16 лютого в Авдіївці тривали важкі бої, на коксохімічному заводі горіла пожежа внаслідок ударів росіян. 

За останній тиждень російські сили найбільше активізувалися в районі міста Авдіївка.

Раніше захисники Третьої окремої штурмової бригади на ділянці фронту в Авдіївці повідомили, що протистоять значно переважаючій силі противника. Проти них воювали не менше 15 тис. окупантів.

Читайте також:

  • Військовий пояснив, чому ЗСУ вийшли з Авдіївки
  • Зеленський оцінив втрати ЗСУ в Авдіївці
  • Третя штурмова показала наслідки боїв за Авдіївку (відео)
  • Авдіївка в окупації. Путін вдарив вітальну телеграму