Зеленський звернувся через ситуацію на фронті: особлива увага на Харківщині

Зеленський звернувся через ситуацію на фронті: особлива увага на Харківщині

Зеленський: Головне питання - фронт та протидія російським операціям

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що наразі головною проблемою є фронтова лінія та протидія російським операціям. Протягом дня вже були звіти командувачу ЗСУ, розвідці та міністрові внутрішніх справ.

Про це голова держави повідомив у вечірньому відеозверненні 12 травня. За даними видання "Хвиля", особлива увага була приділена Харківській області, де тривають оборонні бої та загострення ситуації на значній частині кордону.

"Є села, які фактично перебувають у "сірій зоні" та перетворились на зону бойових дій, і окупанти намагаються закріпитися в них та використати їх для подальшого просування. Хочу подякувати нашим військовим, які утримують позиції та нищать окупантів. Артилерія, дрони – всі, хто є задіяним, і задіяним ефективно, – я вам дякую. Наше завдання ясне – завдати окупантові найбільших втрат", – сказав він.

Особливо складна ситуація на околицях міста Вовчанськ – тут місто перебуває під постійним обстрілом з боку російських військ, а наші військові продовжують контратаки та надають допомогу місцевим жителям.

Зеленський підкреслив, що дуже важливо, щоб кожна людина, яка перебуває в цій області, максимально ефективно використовувала свої можливості для утримання позицій та досягнення українських результатів у боях.

Глава держави також зазначив, що не менш напружена ситуація є на Донецькому напрямку. Він також зазначив, що російські інформаційні операції є частиною російського плану на наземних операціях, оскільки окупант живиться брехнею та поширює страх. Тому глава держави закликав не піддаватися емоціям, а перевіряти всю інформацію та довіряти Силам оборони України.

Нагадаємо, що ситуація на Харківському напрямку стала загострюватися. Українська розвідка спільно з Силами безпеки та оборони приймає необхідні заходи враховуючи "графік" дій окупантів, про який поінформувала ГУР.

Читайте також: