«Бавовна» в Росії, перемога Байдена на праймеріз у ще одному штаті: головне за ніч

У ніч на 13 березня Суми були атаковані безпілотниками типу "Шахед". Один з них влучив у багатоквартирний будинок. Про це повідомляє Сумська ОВА. Місцева влада поки не повідомила про постраждалих. На місці події працюють аварійно-рятувальні служби. Внаслідок авіаційного удару пошкодження точкуються. У ніч проти 13 березня у Сумах сталася серія вибухів. В місті та області оголошено повітряну тривогу. Моніторингові пабліки зафіксували кілька ворожих безпілотників типу "Шахед" у районі обласного центру.

Демократи Палати представників США розпочали збір підписів, щоб винести на розгляд законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Це було зроблено у бай-пас президента Майка Джонсона. Ініціатором збору підписів став Джим Макговерн, прес-секретар конгресмена. Для прийняття законопроєкту мають підписати щонайменше 218 членів Палати представників, це більшість від загальної кількості 435 членів.

За словами радника Білого дому Джейка Саллівана, боєприпасів з нового пакету допомоги від США вистачить українським військовим ліше на пару тижнів. Пентагон має близько 4 млрд доларів для відправки в Україну зброї та обладнання, але він не хотів використовувати це фінансування, оскільки грошей на поповнення запасів у США не залишилося. Тому для забезпечення потреби України в зброї необхідно прийняти двотарифний законопроект про національну безпеку.

Президент США Джо Байден переміг на праймеріз Демократичної партії у штаті Джорджія, отримавши необхідну кількість голосів для висування на пост президента від демократів. Це практично гарантує йому зустріч з екс-президентом Трампом на виборах у листопаді. У Джорджії та Вашингтоні пройшли протести проти дій Байдена та його адміністрації у війні між Ізраїлем та ХАМАС.

Тисячі людей вийшли на вулиці столиці Словаччини Братислави, щоб висловити підтримку Україні та протестувати проти політики словацького уряду, який занадто зблизився з Росією. Уряд Словаччини отримав критику за свою позицію щодо військової допомоги Україні та відновлення зв'язків з Росією.

Уранці 13 березня в Рязані виникла пожежа на нафтопереробному заводі. За інформацією місцевих ЗМІ, загоряння виникло установці блоку теплообмінника. Також місцеві жителі повідомили про три вибухи перед пожежею.