Безпілотники вдарили по одному з найбільших нафтопереробних заводів Росії: деталі

У російському місті Кстово стався напад безпілотників на Нижньогородський нафтопереробний завод, що призвело до пожежі. Про це повідомили місцеві джерела інформації.

За повідомленнями російських ЗМІ, на заводі була зупинена робота технологічної установки. Компанія "Лукойл", якій належить завод, є другим найбільшим виробником нафти в Росії за обсягами видобутку. Зазначається, що дрон влетів до установки, яка є ключовою в технологічних процесах.

Губернатор Нижньогородської області Гліб Нікітін підтвердив напад, а сам завод тимчасово зупинив роботу технологічної установки.

Зазначимо, що Нижньогородський нафтопереробний завод є одним з найбільших в Росії. Завод щороку переробляє близько 15-17 мільйонів тонн нафти (приблизно 5% загального обсягу переробки в Росії) і випускає майже 50 видів продукції, включаючи авіаційне і дизельне пальне, яке використовується російськими військами у війні в Україні.

Уночі 12 березня дрони атакували Курську, Бєлгородську, Тульську, Воронезьку, Нижньогородську, Брянську, Ленінградську, Орловську області, а також Москву. У місті Орєл виникла пожежа на нафтобазі. Представник уряду області повідомив, що внаслідок пошкодження резервуара безпілотником в Орелі спалахнула пожежа.

Групи "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон оголосили, що націлюються на "звільнення росіян від диктатури терористичної організації, яка захопила владу". Вони проникли до Курської і Бєлгородської областей РФ в рамках спільної операції.