Білий дім не має плану "Б" щодо допомоги Україні - представник Держдепу

Держдеп Сполучених Штатів Америки, Даніел Сайзек, повідомив, що уряд Байдена ще не має альтернативного плану щодо допомоги Україні, але більшість американців, зокрема конгресмени, підтримують допомогу Україні.

Про це він розповів в інтерв'ю Суспільному.

Сайзек зазначив, що конференція є важливою подією, на якій присутня велика американська делегація, до складу якої входять віце-президентка Камала Гарріс та держсекретар Ентоні Блінкен.

"Підтримка України має велике значення для делегації США на цій конференції, оскільки вона пов'язана з безпекою в Європі. До того ж, Гарріс зробить важливу промову щодо зовнішньої політики США, в якій вона засвідчить лідерство США у світі та необхідність зміцнення альянсів та партнерств", - зауважив Сайзек.

Він також зазначив, що це має важливе значення в контексті заяв Трампа щодо НАТО.

З представником Держдепу, перебуваючим на конференції, можна буде обговорити усі питання, пов'язані зі схваленням допомоги Україні у разі, якщо законодавці затягнуть з цим процесом. Він також зазначив, що Євросоюз надав підтримку Україні в розмірі 50 мільярдів євро, і США також мають зробити те саме.

"Так що ні, я не можу сказати, що у нас є який-небудь план "Б", оскільки у нас є план "А" - це тоді, коли Конгрес схвалить новий пакет допомоги, і ми продовжимо діяти відповідно до нього", - зазначив Сайзек.