Білорусь не може передати Росії РСЗВ "Полонез" - ЗМІ

РСЗВ Полонез - ЗМІ новини Білорусь
РСЗВ Полонез - ЗМІ новини Білорусь

Білорусь не має можливості передати Росії реактивну систему залпового вогню "Полонез" без згоди Китаю. Про це заявив оглядач Нікола Міковіч у статті для видання South China Morning Post.

За його словами, оскільки "Полонез" використовує ракети виробництва Китаю, передача системи з Білорусі до Росії потребує згоди Китаю.

Міковіч відмітив, що Китай та Білорусь намагаються не порушувати червоні лінії Заходу у військовій співпраці між собою та Росією, тому їхні зв'язки залишаються переважно економічними.

"З точки зору Китаю, Білорусь є не лише важливим партнером, але й критично важливим хабом для його ініціативи "Один пояс, один шлях", а також для вантажних поїздів між Китаєм та Європою. Тому не дивно, що обидві країни домовилися про посилення співпраці щодо вантажних поїздів Китай-Європа шляхом просування інфраструктурного сполучення та спільного забезпечення безпеки залізничного транспортного коридору Китай-Європа", - додав аналітик.

За інформацією видання "Мілітарний", "Полонез" є адаптованим білоруським колісним шасі МЗКТ-7930 "Астролог" для китайського ракетного комплексу GATSS. Дальність стрільби комплексу сягає від 200 до 300 кілометрів, залежно від модифікації.

Джерело: УНІАН

Читайте також