Більше бактерій, ніж на сидінні унітазу: як часто потрібно прати постільну білизну

Єксперти дослідили, як часто потрібно прати постільну білизну. За даними New York Post, підковдри, простирадла і наволочки слід прати щонайменше раз на два тижні, якщо ви миєтеся перед сном або носите піжаму. Якщо ви не миєтеся перед сном або спите оголеним, то постільну білизну рекомендують прати частіше.

Ковдру треба прати двічі на рік, оскільки на ній накопичуються бактерії і мертва шкіра. Якщо ви потієте багато, у вас є домашня тварина або ви пролили щось на ліжко, то фахівці радять прати ковдру частіше. Також рекомендується частіше прати постільну білизну людям, які мають алергію.

Дослідження показали, що одинокі чоловіки перуть постільну білизну раз на чотири місяці, а жінки - кожні два тижні. Пари прають постільну білизну приблизно раз на місяць.

Згідно з дослідженням, проведеним у 2022 році, на наволочках міститься у 39 разів більше бактерій, ніж у мисці для домашніх тварин, а на простирадлах - у 5,4 рази більше бактерій, ніж на підставці для зубних щіток. Це робить ваш ліжко менш чистим і свіжим, ніж здається. І, на жаль, наволочки містять більше бактерій, ніж сидіння унітазу.

Шкарпетки часто потрібно прати, оскільки вони забруднюються найбільше. Зокрема, прання білих шкарпеток може бути особливо важким завданням. Існує декілька народних способів, які допоможуть ефективно випрати білі шкарпетки.