Більше сонця та дощі: синоптик сказала, якої погоди чекати на тижні

Сонце і дощ: погода на тиждень
Сонце і дощ: погода на тиждень

Погода в Україні: непостійні дощі та повернення спеки

Найближчими днями погода в Україні буде непостійною: від короткочасних дощів до повернення спеки до +37 градусів. Синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха поділилася прогнозом погоди на період із 10 по 19 серпня.

Територією України пройде північний атмосферний фронт, який принесе короткочасні дощі...Це призведе до зменшення хмарності та опадів, а також збільшення кількості сонячних днів.

У суботу, 10 серпня, очікується північний атмосферний фронт, який принесе короткочасні дощі по всій території України. Але з початку наступного тижня, цей фронт поступово ослабне і поступиться місцем сонячній погоді. Температура вночі буде коливатися від 14 до 22 градусів тепла, а вдень - від 23 до 34 градусів тепла.

11-12 серпня опадів не очікується, і температура вночі становитиме від 12 до 22 градусів тепла, а вдень - від 22 до 32 градусів тепла. 13-14 серпня погода буде без опадів, хоча на півночі Лівобережжя 13 серпня можливі невеликі дощі та грози.

Вже в суботу ввечері над Україною домінуватиме потужне поле високого тиску, яке принесе збільшення сонячних днів та зменшення хмарності та опадів.

Ввечері в суботу над Україною буде потужне поле високого тиску, яке розповсюдиться з Європи. Це призведе до зменшення хмарності та опадів, а також збільшення кількості сонячних днів. Прогнозується, що така погода буде тривати до п'ятниці наступного тижня.

Погода в Україні

Щодо можливої другої хвилі спеки, Птуха зазначила, що метеорологи поки не прогнозують такої інтенсивної та тривалої спеки, яка спостерігалася у липні. Проте варто очікувати найвищих температур у період із 15 по 17 серпня. Додамо, що раніше про повернення спеки попередила народний синоптик Наталія Діденко.

Синоптик також зауважила про підвищену пожежну небезпеку. З 10 по 12 серпня у східних, більшості південних, центральних та Сумських областях очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. 11-12 серпня ця ситуація пошириться і на Житомирську, Волинську та Чернівецьку області.

За даними прогнозу, з 15 по 19 серпня в Україні очікується суха та спекотна погода. Температура вночі підніметься до 17-23 градусів тепла, а вдень досягне 27-33 градусів тепла. У південних, місцями східних та центральних областях можлива спека до 35-37 градусів тепла.

Втрати пізніх сільськогосподарських культур вже зафіксували через липневу аномальну спеку. Спека мала негативний вплив на майбутні урожаї. Мінагрополітики раніше оцінили розмір втрат.

Читайте також