Більше так робити не можна: у Києві запровадили нові штрафи для водіїв

У Києві запровадили штрафи для водіїв, які паркуються на велосипедних доріжках

Прес-служба Патрульної поліції Києва повідомила, що в Українській столиці запроваджено нові штрафи для водіїв, які порушують заборону паркування на велосипедних доріжках.

Влада Києва намагається забезпечити безпеку та зручність усіх учасників дорожнього руху. Особливо великий акцент робиться на організацію руху транспорту та пішохідної інфраструктури, оскільки це безпосередньо впливає на якість життя мешканців, особливо у великих мегаполісах, таких як Київ.

Тому в Українській столиці для забезпечення безпеки велосипедистів було введено заборону на паркування на велосипедних доріжках.

Правоохоронці зазначають, що проводять спеціальні рейди для безпеки і комфорту велосипедистів. Вони евакуюють автомобілі, які припарковані на велодоріжках та велосипедних смугах. Порушникам загрожують штрафи.

"Щодня ми виявляємо водіїв, які здійснюють зупинку або стоянку з порушенням правил дорожнього руху. Зокрема, водіїв, які паркуються на смузі, призначеній для велосипедистів", - заявили представники Патрульної поліції Києва.

Таким чином, порушників притягають до відповідальності та проводять з ними профілактичні бесіди. Водії, які нехтують правилами дорожнього руху та перешкоджають руху велосипедистів, отримують штраф у розмірі 340 гривень.

Ми радимо бути уважними при виборі місця для паркування, щоб уникнути неприємних штрафів.

Нагадаємо, водіям дозволили сплачувати лише 50% штрафу за певні порушення.