Битва за Авдіївку. Чому Кремль вчепився за це місто

У війні з орками битви визначаються не тільки їх географічним розташуванням, але й важливістю, яку ворог надає їм. Так, Авдіївка стала ключовою точкою для окупантів і символом передвиборчої перемоги. Втрата цього міста може спричинити великі втрати територій і порушити безпеку інших міст.

Нова стратегія Путіна полягає в захопленні міст шляхом штурмів залпом на 2-3 роки. На прикладі Маріуполя і Бахмута він розрахував, що для захоплення міста з населенням до 100 тисяч необхідно 40 тисяч солдат. Однак в Донецькій області, окрім Авдіївки, є ще 6 міст з населенням від 30 до 150 тисяч. Отже, для повного контролю над областю Путіну знадобиться 200 тисяч солдат. Це досить логічна цифра, особливо з урахуванням статистики смертності в Росії.

Таким чином, битва за Авдіївку стала символічною боротьбою проти нової стратегії Путіна. Якщо це місто буде коштувати значно дорожче, ніж очікувалося, або якщо ворог не зможе досягти бажаного результату, це підриває його плани. Поразка під Авдіївкою може зробити Путіна слабким у російському суспільстві, де настрої починають погіршуватися.

Читайте також:

  • Окупанти посилено штурмують на двох напрямках – свіжі дані Генштабу
  • ЗСУ назвали втрати росіян на Авдіївському напрямку
  • Ситуація в районі Авдіївки. Деякі висновки