Bloomberg назвало дату можливої ​​зустрічі Зеленського та Харріс

Портрет Володимира Зеленського та Камала Харріс
Портрет Володимира Зеленського та Камала Харріс

Камала Гарріс, кандидат від Демократичної партії США і віце-президент, планує зустрітися з українським президентом Володимиром Зеленським наступного тижня. Про це повідомили видання Bloomberg і CNN з посиланням на джерела.

Зеленський планує здійснити візит до США з 23 по 29 вересня, і Гарріс планує зустрітися з ним протягом цього періоду.

14 вересня президент України оголосив про особисту зустріч з американським президентом Джо Байденом і кандидатами в президенти Дональдом Трампом і Камалою Гарріс, щоб презентувати свій план перемоги у війні з Росією.

r3d3r: "Камала Харріс та Володимир Зеленський"

Американські журналісти припускають, що Зеленський за цією стратегією намагатиметься досягти членства в НАТО та Європейському Союзі, укладення угод у бізнесі та безпеці, а також постійних постачань зброї.

Коли його спитали, чи зустрінеться Гарріс з Зеленським наступного тижня, радник Білого дому з комунікацій у галузі національної безпеки Джон Кірбі сказав, що вона це зробить, якщо буде можливість.

John Kirby: "Я знаю, що вона зустрічалася з президентом Зеленським кілька разів особисто і говорила з ним по телефону. Я майже не сумніваюся, що якщо з'явиться можливість, вони зможуть знову поговорити".

Камала Гарріс підтримує політику Джо Байдена та висловлювала готовність продовжувати допомагати Україні в контексті російського вторгнення.

Трамп двічі відмовився відповідати на питання, чи хоче він, щоб Україна перемогла у війні. Він тільки заявив, що хоче припинення бойових дій і зустрічі між лідерами України та Росії для досягнення угоди.

Камала Гарріс, у свою чергу, відреагувала на коментарі Трампа, стверджуючи, що російський диктатор Володимир Путін "сидів би в Києві і контролював би решту Європи", якби Трамп не програв Байдену на виборах 2020 року.

Нагадаємо, що Зеленський виступить на засіданні Ради Безпеки ООН та презентує "план перемоги" під час зустрічі з Байденом.

Читайте також