Боррель запросив Сибігу до участі в роботі Ради міністрів ЄС

Боррель запрошує Сибігу на засідання Ради міністрів ЄС
Боррель запрошує Сибігу на засідання Ради міністрів ЄС

Високий представник ЄС, Жозеп Боррель, запросив міністра закордонних справ України, Андрія Сибігу, до участі в роботі Ради міністрів ЄС із закордонних справ. Цю інформацію Боррель опублікував на своєму блозі на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

Боррель також висловив свою вдячність колишньому міністру закордонних справ, Дмитру Кулебі, за його внесок у представлення України на міжнародній арені під час російської агресії. Він також висловив впевненість у тому, що Андрій Сибіга, досвідчений дипломат, продовжить важливу роль МЗС України у міжнародних зусиллях з підтримки країни у боротьбі проти російського вторгнення.

"Мій друг і колега, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба був замінений його колишнім заступником Андрієм Сибігою. Я хочу віддати шану його величезній роботі, яку він здійснив, представляючи Україну у дуже важкий час, а також просуванню відносин між ЄС і Україною. На основі таких тісних відносин, ми будемо продовжувати підтримувати боротьбу України за її свободу і суверенітет так довго, як це буде необхідним, і чого б це не було варто", - написав Боррель.

Боррель наголосив, що Кулеба обіймав свою посаду у найгірший період - під час агресивної війни, і вважає його одним з найкращих міністрів закордонних справ країн ЄС. Він також зазначив, що співпрацював з Кулебою тісніше, ніж з іншими міністрами закордонних справ, і назвав його видатним голосом української дипломатії.

Підтримка від ЄС

З початку російської агресії, Боррель відвідав Україну п'ять разів і організував зустріч міністрів закордонних справ ЄС у Києві. Він підтвердив, що ЄС надає Україні економічну, гуманітарну та військову допомогу. Боррель також заявив, що під час своєї останньої поїздки до України, яка відбудеться протягом наступних місяців, він намірений продовжити співробітництво та підтримку країни.

Зараз Боррель готується передати свої повноваження новому високому представнику ЄС, Каї Каллас. Він вірить, що вона також продовжить підтримувати Україну у боротьбі за свободу.

Джерело: Укрінформ

Читайте також