Британія виділить $310 мільйонів на боєприпаси для України

Британія збільшить артилерійські резерви ЗСУ на 310 млн доларів

Уряд Великобританії планує збільшити артилерійські резерви Збройних сил України пакетом боєприпасів на суму близько 310 млн. доларів протягом найближчого року. Про це йдеться на сайті британського уряду, повідомляє "Хвиля".

За даними повідомлення, Великобританія планує виділити 245 млн. фунтів стерлінгів на закупівлю та активізацію ланцюжків постачання необхідних артилерійських боєприпасів для України. Враховуючи, що артилерія має велике значення для України, це рішення вважається критично важливим.

"Сьогоднішнє оголошення про 245 млн. фунтів стерлінгів відбувається рівно через два роки після того, як Путін почав своє незаконне повномасштабне вторгнення в Україну - артилерія виявилася критичною для успіхів України на полі бою, постійно завдаючи шкоди російським силам і не даючи їм здійснити" - зазначено в повідомленні.

Крім того, було відзначено, що Сили оборони України високоефективно використовують свою артилерію в контрбатарейній боротьбі. Для швидкого визначення місця розташування артилерії противника та швидкого вогню у відповідь для знищення знарядь РФ застосовуються дрони і радіолокаційні системи, передані Британією.

Нагадаємо, що Мінтранспорт Британії також підтримав передачу списаних автомобілів до України.