Британія запровадила понад 50 нових санкцій проти російських осіб та компаній

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон оголосив про введення понад 50 нових санкцій проти осіб і компаній, що підтримують війну РФ.

Нові санкції спрямовані на ключові сектори російської економіки, які надають підтримку військовим операціям, зокрема поставки систем залпового вогню, ракет і вибухових речовин. Також обмеження впливають на торгівлю металами, діамантами та енергоносіями.

Серед об'єктів санкцій є російські компанії, які виробляють боєприпаси, включаючи найбільшого виробника - ДП "Свердлов".

Також під санкції потрапили ключові імпортери та виробники верстатів, які мають важливу роль у виробництві оборонних систем.

Це також стосується нафтотрейдера Niels Troost та його компанії Paramount Energy & Commodities SA, які допомагають у підтримці енергетичного сектору Росії. Крім цього, під санкції потрапили компанії Fractal Marine DMCC, Beks Ship Management і Active Shipping, які працюють у російському енергетичному секторі.

Санкції також поширилися на дві російські алмазні компанії і генерального директора "Алроси" - найбільшого російського державного виробника алмазів. Оцінки свідчать, що ці компанії контролюють 30% світового алмазного ринку.

Під санкції також потрапили п'ять топ-менеджерів чи власників провідних російських виробників міді, цинку та сталі.

Джерело: УНН