Британська розвідка: у Росії гостро бракує працівників в одній із галузей

Росії бракує медичних працівників через війну з Україною

За новим звітом розвідки міноборони Британії, по всій Росії фіксується дефіцит медичних працівників, і це може бути спричинено війною, яку РФ веде проти України.

Вереснем 2022 року, коли в Росії проводилась мобілізація, медичних працівників вроджено попередили не покидати країну, однак, не зважаючи на це, до 2% лікарів і медпрацівників все одно вирішили залишити Росію, щоб уникнути призову.

За даними британських розвідників, до трьох тисяч медпрацівників були мобілізовані для надання медичної допомоги в зоні бойових дій.

Листопадом 2023 року міністерство охорони здоров'я РФ заявило про дефіцит близько 26 500 лікарів і 58 200 представників середнього медичного персоналу. Зазначено, що в 22 регіонах Росії є значний дефіцит лікарів, а в семи цей проблема особливо гостра.

За оцінкою за січень 2024 року, протягом останніх 15 місяців кількість лікарів у Росії скоротилася на 7,5 тисяч. Крім мобілізації, причиною такого скорочення є довгий робочий день і низька зарплатня.

В звіті про бюджет РФ на 2024 рік говориться про те, що в бідніших регіонах Росії можуть виникнути проблеми з фінансуванням зарплат медиків.

Важкий ресурсний і фінансовий тягар підтримки війни Росії в Україні негативно впливає на низку цивільних секторів, які обслуговують російське населення. Немає жодних ознак того, що тенденція до скорочення кількості медичних працівників у Росії зміниться протягом 2024 року

Нагадаємо, що російська агресія в Україні негативно позначилася на якості медицини в Росії, і цивільні росіяни вже почувають на собі вплив війни.