Буде нова війна, якщо Конгрес змусить Україну капітулювати – The Wall Street Journal

За словами американського журналіста та автора Девіда Саттера, якщо США перестануть надавати допомогу Україні і Росія переможе, то це не призведе до миру, а буде означати початок підготовки Москви до нової війни. Зараз в Україні проявляється радянська тоталітарна психологія, яка стала ще небезпечнішою після звільнення від західних обмежень. Стаття зазначає, що Росія не дотримується мирних домовленостей, як показав приклад з Чечнею. Також Росія активно шукає ознаки готовності Заходу змінити свої принципи, що є небезпечною ситуацією.

Автор статті наголошує, що позиція Росії визначається особистими інтересами її лідерів, які використовують національний фанатизм для підтримання своєї влади. Якщо Росія переможе в Україні, то це лише посилить психологію війни, яка охоплює населення і створить довгострокову загрозу для безпеки Заходу. Також стаття згадує про зростання оборонних витрат у Росії і важкі економічні наслідки цього рішення.

У статті також описується змінений національний настрій у Росії, де воєнний стан створив нові можливості і підвищив рівень життя для деяких груп населення. Автор статті зазначає, що багато росіян відчувають участь у великому ділі - перемозі над нацизмом в Україні та рахунки з Заходом. Це свідчить про змінений відносини до війни та національної ідеології.

Стаття також згадує про провальне голосування в Сенаті США щодо допомоги Україні, яке стало важливою темою в контексті збройного конфлікту. Законопроект про допомогу Україні не набрав достатньої кількості голосів, що є певною перешкодою для просування його у Конгресі. Президент Байден закликав Конгрес схвалити допомогу Україні, проте голосування виявилося невдалим.

Висновок, який можна зробити з цієї статті, - перестановка влади в Україні на користь Росії може призвести до подальшої воєнізації Росії та загрози безпеці Заходу. Також стаття вказує на змінений національний настрій у Росії, де воєнний стан став можливістю для покращення життя окремих груп населення, а також для підтримки націоналістичної ідеології і зміни відносин до Заходу.