Частина шкіл розпочнуть навчання вже у серпні: список міст

Список міст, де почнуть навчання
Список міст, де почнуть навчання

Згідно з рекомендаціями Міністерства освіти, новий навчальний рік для студентів і школярів 2024-2025 років буде розпочато в серпні. Заняття у вузах, коледжах та училищах рекомендується проводити не тільки у робочі дні, але й по суботах протягом теплих місяців.

У Чернівцях навчання розпочнеться 19 серпня. Перший семестр триватиме до 29 листопада, а другий розпочнеться 3 лютого і завершиться 6 червня. Осінні і весняні канікули будуть скасовані, а тривалість зимових канікул збільшиться.

Чернівці - 19 серпня

Щодо Івано-Франківська поки що точної дати початку навчального року немає. Заява міського голови Руслана Марцинківа говорить про можливий перший дзвінок 1 або 15 серпня, залежно від ситуації у країні.

Івано-Франківськ - можливо, 1 або 15 серпня

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що львівські студенти розпочнуть навчальний рік 19 серпня. Це рішення було прийняте для забезпечення повноцінного шкільного навчального року.

Львів - 19 серпня

Інші міста, як Одеса, Черкаси, Житомир, Вінниця, Рівне і Луцьк, будуть дотримуватися традиції та розпочнуть навчальний рік 1 вересня. Однак, черкаська влада планує скасувати осінні і весняні канікули та закінчити навчальний рік не 31 травня, а на початку червня 2025 року.

Додатково, варто зазначити, що в майбутньому в українських школах з'явиться новий предмет.

Читайте також