"Це скорочення шляху до перемоги": Наєв зробив заяву про передачу F-16 Україні

Винищувачі F-16, які отримає Україна, повинні пришвидшити перемогу нашої країни у війні.

Це додає українцям упевненості у боротьбі з ворогом. Про це заявив командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, який в Facebook привітав рішення партнерів щодо збільшення авіаційного парку України.

"Ми розуміємо, що наші партнери передають нам дуже багато озброєння та боєприпасів. Але, коли збільшуються потужності повітряної складової це додає нам упевненості у швидкому наближенні довгоочікуваної перемоги", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Наєв наголосив, що винищувачі F-16 та інші літальні апарати пришвидшують шлях України до перемоги над ворогом.

"Розвиток авіаційного парку Повітряних Сил Збройних Сил України за рахунок F-16, чи, може, інших літальних апаратів це теж скорочення шляху до перемоги. Ми щиро дякуємо нашим партнерам і розуміємо, що тільки в єдності нашій, наших партнерів і усього українського народу запорука наших спільних дій та здобуття перемоги над ворогом", наголосив командувач.

Низка європейських країн погодилися провести навчання українських пілотів на винищувачах F-16 у межах авіаційної коаліції. Тренування пройдуть у Данії та Румунії.

Також Данія, Нідерланди та Норвегія пообіцяли надати Україні F-16. Станом на зараз відомо, що наша країна отримає щонайменше 61 літак.

Окрім того, США найближчим часом мають намір розпочати навчання українських пілотів на F-16. Тренування стартують у жовтні на базі Національної гвардії у штаті Аризона.