У Польщі змінять умови видачі карт побиту для українців: причина

У Польщі змінять умови видачі карт побиту для українців: причина

У Польщі змінюються розрахункові ставки мінімальної заробітної плати

З 1 липня 2024 року у Польщі набувають чинності нові розрахункові ставки мінімальної заробітної плати. Це стосується іноземних громадян, які отримують картку тимчасового перебування на підставі працевлаштування.

Про це повідомляє In Poland.

Згідно з розпорядженням уряду, з середини року мінімальна зарплата брутто становитиме 4300 злотих, або близько 3261 злотого нетто. Відповідно, погодинна ставка зросте до 28,10 злотих брутто.

Роботодавці, що наймають працівників з мінімальною зарплатою, сплатять усього 5180 злотих з урахуванням податкових відрахувань.

Для отримання картки побиту працівники повинні мати трудовий договір з зарплатою не нижче встановленої мінімальної ставки. В іншому випадку, вони можуть бути відмовлені у видачі документа.

Карта побиту Польщі / Фото: migrantlife

Іноземці, що подали документи на карту побиту до 1 липня, але чекають на рішення, мають представити новий трудовий договір або додаток зі збільшеною зарплатою до Воєводського управління у справах іноземців. В іншому випадку їм може бути відмовлено. Ця вимога не стосується громадян, що вже мають позитивне рішення або карту побиту до 1 липня.

Українці, що мають право на тимчасовий захист, можуть отримати картку побиту із зарплатою нижче мінімальної.

Перспективи зарплат в Польщі

З січня 2025 року мінімальна зарплата в Польщі знову зросте. Конкретні ставки будуть оголошені пізніше.

Раніше ми повідомляли про зарплати, які пропонують українцям, що планують працювати на сезонній роботі в Польщі.

Читайте також: