«Цей місяць буде насиченим»: Зеленський повідомив про роботу з міжнародними партнерами

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до українців розповів про результати своєї роботи за 8 січня.

Він зазначив, що провів три міжнародні розмови з представниками країн Перської затоки. Зеленський подякував Еміру Кувейту за підтримку територіальної цілісності України та розповів про ситуацію з російським терором. Він також запевнив, що Україна залишиться донором глобальної продовольчої безпеки та загалом стабільності.

Зеленський обговорив з Королем Бахрейну питання захисту базових принципів міжнародних відносин та стабільності. Також він обговорив з Еміром Катару тему звільнення українських полонених, а також підкреслив готовність продовжувати співпрацю з Катаром для звільнення більшої кількості українців із російської неволі.

Також відбулася нарада щодо подальшої міжнародної роботи. Зеленський наголосив на необхідності ліквідації будь-яких можливих схем обходу санкцій проти Росії та заявив про працю над новими санкціями.

Президент зазначив, що одним із пріоритетних завдань є наближення реальних рішень для використання в інтересах України та конфіскація російських активів для відновлення справедливості. Він закликав терористів платити найбільше за шкоду, яку вони завдали.

У заключній частині звернення Зеленський звітував про аварійно-рятувальні роботи, які тривають в трьох областях України після ударів російської армії. Він висловив вдячність усім, хто допомагає в цих роботах, та співчуття родинам жертв.

Президент подякував всім, хто допомагає Україні та запевнив, що держава-терорист неодмінно відчує нашу відповідь.

Також Зеленський провів нараду щодо відносин із ЄС та НАТО, а раніше повідомлялося, що Росія продовжує накопичувати війська.