Через день після атаки на завод «Лукойла» помер черговий топменеджер компанії

Віцепрезидент "Лукойлу" Віталій Робертус помер на 54 році життя

Український віцепрезидент "Лукойлу" Віталій Робертус помер у віці 54 років. Він став четвертим керівником компанії, який помер під час війни. Про це повідомили в пресслужбі "Лукойл".

З глибоким сумом повідомляємо, що на 54 році життя раптово помер віцепрезидент компанії Робертус Віталій Володимирович

Смерть Робертуса є четвертою серед керівників "Лукойлу" за останні два роки.

Померли інші високопосадовці "Лукойлу"

У жовтні 2023 року стало відомо про смерть голови ради директорів компанії Володимира Некрасова. Причиною смерті була гостра серцева недостатність.

Некрасов очолив компанію після смерті попереднього голови Равіля Маганова, який у 2022 році випав з вікна головного корпусу Центральної клінічної лікарні (ЦКЛ) і загинув.

До Маганова, у травні 2022 року, помер колишній керівник "Лукойлу" Олександр Суботін, його тіло знайшли у приватному будинку. За версією слідства причиною смерті Суботіна також була гостра серцева недостатність.

Атака на нафтопереробний завод "Лукойл"

Нагадаємо, рано вранці 12 березня безпілотний літальний апарат атакував нафтопереробний завод "Лукойл-Нижньогороднафтооргсинтез" у місті Кстово, Нижньогородської області.

До слова, Нижньогородський НПЗ – один із найбільших нафтопереробних заводів у Росії. Підприємство щороку переробляє приблизно 15-17 млн тонн нафти (приблизно 5% від загального обсягу російської переробки загалом), випускає майже 50 видів продукції, зокрема авіаційне та дизельне паливо, яке використовується російською армією в Україні.