Через війну п’ята частина українських земель непридатна до використання

За даними першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького, близько 20% сільськогосподарських земель в Україні стали непридатними для використання через наслідки війни. Про це було оголошено під час телемарафону, повідомляє Укрінформ.

Трагічно, що об'єкти бойових дій почасти знищили цю землю. Відтак, вона стала недоступною для обробки. Але не варто хвилюватись, оскільки використання агрокультур в Україні втричі менше, ніж їхнє виробництво. Внаслідок цього значна частина продукції буде експортуватись цього року.

Також, Висоцький запевнив, що на ринку України не відчувається дефіцит добрив. Навпаки, використання добрив та їхня ефективність та технологічність є важливими питаннями. Більшість азотних добрив, які використовуються в країні, є вітчизняного виробництва.

Перший заступник міністра агрополітики висловив подяку виробникам добрив за їхню важливу роботу. Варто зазначити, що уряд України приділив увагу кільком пріоритетним напрямкам для підтримки аграріїв у 2023 році. Серед них - гуманітарне розмінування, пільгове кредитування та грантові програми.

Цікаво, що у російській Держдумі запропонували видавати росіянам землю на окупованих територіях України за участь у війні проти нашої країни.