Чергове залякування: МЗС України спростувало звинувачення Росії щодо підготовки підриву дамб

Зображення: міністерство закордонних справ України
Зображення: міністерство закордонних справ України

Заяви Росії про підготовку Україною підриву дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища рішуче відкинуло МЗС України. Вони назвали ці заяви "абсурдними" і стверджують, що Україна не має мотивів руйнувати власну інфраструктуру або загрожувати своїм громадянам.

"Єдиною причиною загроз для цивільних людей і руйнувань критичної інфраструктури в Україні є російська агресія", - підкреслили у пресслужбі МЗС.

Дипломати вважають, що метою таких заяв Москви є залякування українського суспільства і введення в оману міжнародної спільноти і засобів масової інформації. У МЗС нагадують, що Росія вже неодноразово звинувачувала інших у тому, що сама зробила або має намір зробити.

МЗС також згадує про підрив Каховської ГЕС минулого року, коли Росія безпідставно звинувачувала Україну у цьому злочині. Вони закликають міжнародні ЗМІ не цитувати російських спікерів без надання контексту їхньої дезінформаційної історії і не робити рівносильність між українськими і російськими заявами.

"Професійний підхід до цитування професійних російських брехунів полягає у наданні контексту, а не простому переказі їхніх слів", - підкреслюють у МЗС.

Читайте також