Чи зможуть окупанти форсувати Дніпро: Гуменюк пояснила

Окупанти форсують Дніпро військами
Окупанти форсують Дніпро військами

За словами керівниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, росіяни не зможуть прорватися через Дніпро. Сили оборони мають міцні позиції на правому березі Херсонщини, відмітила вона. Українські війська постійно захоплюють іниціативу, знищуючи плавзасоби окупантів і заважаючи їм рухатися вздовж лівого берега та маневрувати серед островів.

Гуменюк пояснила, що ворожа річкова група врівноважує дії українських військових і вистежує їх рухи. Однак, сили оборони міцно тримають позицію на правому березі і не дають ворогу здійснити форсування Дніпра. Навіть якщо ворожа диверсійно-розвідувальна група спробує висадитися, вона потрапить в пастку, заявила голова пресцентру.

У той же час, росіяни намагаються відновити свої підрозділи на лівобережжі Херсонщини після напружених боїв на Запорізькому та східних напрямках. Ворог зосередив там сильні та добре підготовлені сили, але їх кількість не зростає. Сили оборони не дають ворогу жодного моменту відпочинку й за минулу добу вдалося ліквідувати 15 одиниць автобронетанкової техніки.

Окрім того, спецпризначенці з підрозділу "Шаман" ГУР МОУ продовжують виконувати успішні операції на лівобережжі Херсонщини. Вони просуваються вглиб окупованих територій і наносять значні втрати російським військам. Завдяки діям бійців був знищений один з підрозділів рашистських "ракетних військ спеціального призначення", повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Читайте також