Чим страшний жарт Медведєва про 15 років за рецепт «олів'є»

Медведєв пожартував про рецепт "олів'є" та "оселедця під шубою"

Недавно Дмитро Медведєв випустив пост, в якому пожартував про приготування салатів, що в СРСР були символами Нового року.

Його пропозиція про внесення до Кримінального кодексу України доповнення, згідно з яким "приготування або підготовка 'олів'є' або 'оселедця під шубою', а також поширення рецептів цих салатів... карається позбавленням волі на строк 3-7 років або штрафом у розмірі 1 млн грн із вилученням предметів злочину" справді страшна.

У 2023 році в Росії кількість справ про "державну зраду" побила рекорд. З початку року до судів РФ надійшло більше 70 таких справ, з яких вже було ухвалено обвинувальні вироки у 37 випадках. Минулого року таких вироків було вдвічі менше.

За думкою експертів, велика кількість цих справ є наслідком провокацій з боку ФСБ. У таких провокаціях співробітники спецслужб знайомляться в мережі з незгодними з війною і починають листуватися з ними, видаючись за українців або росіян з антивоєнними поглядами.

За даними "Першого відділу", реальна кількість справ може бути ще вищою, ніж офіційні дані. У 2024 році кількість вироків у справах про державну зраду може збільшитися мінімум у два рази порівняно з попереднім роком.

Таким чином, жарт Медведєва про рецепт "олів'є", за який можна отримати від 7 до 15 років, вже не смішний. Це реальність, в якій зараз живуть росіяни. І це - один з рецептів денацифікації, який вже застосовують проти України.