Ціни на огірок в Україні стрімко знизились

В Україні зберігається тенденція до зниження цін на огірки.

Експерти такий обвал цін на огірок на початку червня називають традиційним з огляду на збільшення на ринку пропозиції цих овочів з літніх теплиць. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Так, на поточному тижні відпускні ціни в даному сегменті в черговий раз знизилися. Станом на 8 червня українські тепличні комбінати відвантажували огірок по 30-65 грн/кг ($0,82-1,78/кг), що в середньому на 25% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Аналітики зауважили, що на зниження ціни вплинув сезонний фактор, коли на ринок почали надходити більші обсяги огірка, як зі стаціонарних тепличних комбінатів, так і з літніх теплиць.

"Позитивним моментом для українських "тепличників" став той факт, що обвал цін припав якраз на останні дні реалізації огірка першої сівозміни", йдеться у повідомленні.

Так, в місцевих тепличних комбінатах активно триває робота із зачистки теплиць, до реалізації другої сівозміни виробники планують приступити в другій половині літа.

Експерти підкреслили, що попри зниження цін на огірки, українські комбінати відвантажують їх у середньому на 62% дорожче, ніж на початку червня 2022 року.

За кілька місяців ціни на цибулю значно знизяться.

Пік дуже високих цін на цей овоч закінчиться, сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Цього року фермери суттєво збільшили посівні площі під цибулю, сказав Висоцький.