CNN: Пентагон вивчає останній варіант надання допомоги Україні

Пентагон розглядає можливість надання військової допомоги Україні

Пентагон розглядає можливість використання останнього джерела фінансування для надання військової допомоги Україні в боротьбі проти Росії. CNN повідомляє, що Міноборони США володіє близько 4 мільярдами доларів для України, але раніше відмовлялася витрачати кошти, не маючи гарантій їх повернення.

З огляду на потреби України в допомозі та відмову у наданні додаткового фінансування зі сторони Палати представників, Пентагон розмірковує про можливість використання власних резервів для надання частини допомоги. Зауважимо, що такий крок може вплинути на готовність американських військ.

Наразі жодних рішень не ухвалено, але чиновники стверджують, що обговорення цієї можливості стають все актуальнішими, оскільки ситуація на полі бою в Україні погіршується.

Жодних рішень поки не ухвалили, підкреслили чиновники. Але розмови про цей варіант та інші потенційні плани Б стають дедалі актуальнішими протягом останніх кількох тижнів, оскільки ситуація на полі бою в Україні стає все більш жахливою, заявили чиновники.

Джерело: Радіо Свобода