Деякі українці зможуть отримати автоматичну відстрочку через "Резерв+"

Деякі українці отримають автоматичну відстрочку
Деякі українці отримають автоматичну відстрочку

Українцям розповіли про продовження автоматичної відстрочки через "Резерв+"

Заступник Міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко розповіла, коли можна буде продовжити автоматичну відстрочку через програму "Резерв+" для студентів, аспірантів та батьків трьох дітей. Про це повідомила Черногоренко в інтерв'ю DOU.

За її словами, це питання більше стосується нормативно-правового регулювання, аніж технічних аспектів. Процедури подання заявок на отримання відстрочки встановлені відповідними підзаконними актами.

"Поки що процедури подання заявок на отримання відстрочки встановлені відповідними підзаконними актами", - сказала Черногоренко.

Команда "Резерв+" готова оперативно цифровізувати процеси в разі внесення змін до нормативної бази. Якщо зміни будуть внесені, то студенти та батьки трьох дітей, які використовують програму, зможуть продовжити отримувати відстрочку.

Заступник Міністра також відповіла на запитання щодо можливості оновлення даних без наявності рахунку в українському банку.

"Для оновлення даних потрібен Bank ID, оскільки це найбільш зручний та безпечний інструмент для верифікації інформації. Незважаючи на це, ми шукаємо додаткові варіанти авторизації", - пояснила Черногоренко.

Читайте також