Деякі українські підрозділи вперше за два роки вийшли з Авдіївки

Речник 110-ї окремої механізованої бригади Іван Сєкач повідомив, що декілька її підрозділів вперше за два роки вивели з Авдіївки в Донецькій області для відпочинку та ротації. Під час ефіру на "Радіо Свобода" він зауважив, що в місто прибуло підкріплення.

Військовий відмовився розповідати, про який підрозділ йдеться, заявивши замість цього, що захисники отримали потужну підтримку і їм стало спокійніше. Учора видання Forbes припустило, що в місто ввели одну з найкращих бригад в Україні - третю окрему штурмову бригаду.

«Орки намагаються лізти і перерізати лінії постачання, хоча там є інші варіанти», - розповів Сєкач про ситуацію у місті, наголошуючи, що там зараз тривають бої.

Військовий зауважив, що у бригади зараз немає ресурсів, щоб утримувати місто. Тому вона розраховує на дружні підрозділи.

Нагадаємо, командир 47-ї окремої механізованої бригади Дмитро Рюмшин наголосив, що окупанти не оточать Авдіївку в Донецькій області, поки у гарнізону є сили та засоби, щоб протистояти цьому. Він додав, що зараз "м'ясних хвиль" вже немає через брак людей, тому росіяни застосовують малі піхотні групи.

Нагадаємо, українські війська відновили тактичні позиції приблизно на 3 кілометри на схід від Ямполівки (на захід від Кремінної). Також ЗСУ просунулися на південний захід від Донецька.

До речі, триває 720-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 84 бойових зіткнення.