Деокупація Криму: британська розвідка оцінила становище Чорноморського флоту

Удари Збройних сил України по кораблях Чорноморського флоту РФ викликають переоцінку росіян

Згідно з звітом розвідки міноборони Британії, успіхи українських атак змушують російські військові сили переглянути свої спроможності поблизу західного Криму. На початку війни з Україною, російський Чорноморський флот мав свободу маневрів у Чорному морі, зокрема на північному заході. Проте, в Україні продовжують підвищувати сприйняття російської загрози та проводити комбіновані ударні дії на суші та на морі, через що підрозділи Чорноморського флоту змушені переформувати свої райони операцій в східне Чорне море, повідомляють британські розвідники.

За даними розвідки, успіхи українських атак змусили Чорноморський флот відступити, а останнє затоплення кораблів "Тарантул", "Івановець" і "Цезар Куніков" призвело до смерті командира ЧФ. Керівник української розвідки Кирило Буданов заявив, що на ворогів очікують нові сюрпризи в Криму і населенню району не рекомендує користуватися Кримським мостом.

Раніше, 14 лютого, дрони Magura V5 Головного управління розвідки знищили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков" у Чорному морі. Судно було затоплене, а більшість екіпажу, ймовірно, загинула.