Держприкордонслужба повідомила, де на кордоні з Польщею найскладніша ситуація

На пунктах пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська" польські фермери не пропускають вантажівки з України до Польщі. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Він зазначив, що протестувальники продовжують ускладнювати рух вантажівок. Зараз основні проблеми виникають на трьох пунктах пропуску - "Ягодин", "Угринів" і "Рава-Руська". Рух фур на ПП "Ягодин" та "Рава-Руська" повністю перекрито.

"Тут за останній період ми маємо нульові показники перетину кордону на виїзд з України. Звичайно, певну кількість вантажних транспортних засобів вони пропускають у бік України, але це далеко від ідеалу, від можливостей кожного із цих напрямків", - зазначив Демченко.

Пропускна спроможність КПП "Ягодин" становить близько 1200-1400 вантажівок на добу. За минулу добу польські фермери пропустили лише близько 60 вантажівок в бік України.

"Станом на ранок сьогодні на цих трьох напрямках сукупно у черзі перебуває десь 500 вантажівок, найбільше навпроти "Ягодина"", - додав спікер.

Черги також спостерігаються біля раніше розблокованих пунктів пропуску: 800 біля "Краківця" та близько 400 - біля "Шегині".

"На щастя, за цими напрямками рух зараз іде інтенсивним", - зазначив Демченко.

Також через проблеми на кордоні з Польщею утворилися черги за трьома напрямками на кордонах зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією.

У напрямку пункту пропуску "Ужгород" - близько 300 вантажівок у черзі, біля КПП "Тиса" - близько 800 вантажівок, біля КПП "Порубне" - близько 400 вантажівок.

Раніше стало відомо, скільки митних платежів недоотримає Україна за березень через блокаду кордону.