Disney перевипустить телеверсію «Оскар» з нагородженням фільму «20 днів у Маріуполі»

Американська кіноакадемія вирішила перевипустити міжнародну телевізійну версію премії "Оскар", де буде показано нагородження українського документального фільму "20 днів у Маріуполі". Про це повідомив Deadline.

Рішення було прийняте після того, як український телеканал "Суспільне", який має права на трансляцію шоу "Оскар" в Україні, обурився тим, що українські документалісти та режисер фільму Мстислав Чернов не були включені до міжнародної скороченої версії нагородження.

Наша команда була шокована і глибоко розчарована, коли ми не побачили категорію "Найкращий повнометражний документальний фільм" у міжнародній версії, де справедливо відзначено "20 днів у Маріуполі", - сказав продюсер "Суспільного" Лукʼян Галкін.

Зазначається, що в скороченій версії премії "Оскар" дозволяється лише 12-15 номінацій з 23, через обмеження часу.

Нагадаємо, що український документальний фільм "20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар" у номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм". Це перша перемога України на цій престижній кінопремії.

На церемонії нагородження режисер Мстислав Чернов виступив з промовою, у якій зазначив, що бажав би, щоб цього фільму не довелося знімати через події в Україні, його бажанням було б, щоб Росія не нападала на Україну і захоплювала її міста. Зал аплодував стоячи.

Читайте також:

  • "20 днів у Маріуполі". Фільм, що шокував світ
  • Місто в агонії: журналісти провели 20 днів у Маріуполі (фото)
  • "Оскар" для України: що відомо про режисера Мстислава Чернова
  • Оскар-2024. Топ-10 фільмів-номінантів
  • Оскар-2024: оголошено переможців найпрестижнішої кінопремії світу (список)
  • 10 українських фільмів 2023 року, які варто побачити