Діставайте куртки: у яких регіонах України різко похолодає у вихідні 14-15 вересня

Температурний провал в Україні
Температурний провал в Україні

Українці отримають різнородний погодний калейдоскоп в останні вихідні літа 2024 року. В більшості регіонів країни буде тепла погода, але західні області очікують прохолодних дощів та гроз.

Згідно з прогнозом від Sinoptik.ua, субота, 14 вересня, розпочнеться з літнього тепла. Південь, схід та південний схід країни зазнають температур до 30 градусів. В центральних та північних регіонах буде комфортно при 28 градусах. Однак на заході країни буде прохолодно, не більше 18 градусів, а в Закарпатті навіть +15.

Лише східні регіони, Запорізька, Херсонська та Дніпропетровська області залишаться без дощів. Решта регіонів України може очікувати короткочасні дощі з грозами, а західним потрібно бути готовим до серйозних опадів.

Осінні дощі, погода в Україні

Неділя, 15 вересня, також продовжить радувати теплом більшість українців. Миколаївська, Херсонська та східні області нагріються до 30 градусів. В центральних регіонах та на півночі буде комфортно при 28 градусах. Однак у Житомирській, Вінницькій, Одеській та центральних областях температура знизиться до 22 градусів, а на заході країни стане ще прохолодніше - не вище 20 градусів.

Понеділок, 16 вересня, принесе мінливу хмарність більшості регіонів. Короткочасні дощі очікуються лише на заході та на Одещині. Найхолодніше буде на Закарпатті та Івано-Франківській області - всього 13-16 градусів тепла. Решта регіонів насолоджуватимуться комфортною осінньою температурою від 23 до 27 градусів.

Погода у вересні

Згідно з народними прикметами, дощі 14 вересня свідчать про дощову осінь, а сонячна погода обіцяє тепло до середини грудня. Павутиння в повітрі та на деревах вважається ознакою теплої та тривалої осені. Ранкова роса 15 вересня може вказувати на чудову та теплу осінь, але дощ у цей день може бути попередником морозної зими.

Синоптик Наталія Діденко раніше попередила про наближення циклону Annet до України.

Читайте також