Для себе й для України: у НАТО зробили заяву про виробництво зброї

Країни Північноатлантичного Альянсу збільшать виробництво зброї як для своїх потреб, так і для постачання Україні.

Деякі союзники по НАТО вже передали Україні все, що могли, навіть на шкоду власній безпеці. Про це заявила посол США при НАТО Джуліан Сміт, повідомляє Голос Америки.

За її словами, у НАТО розпочали роботу в рамках плану дій щодо оборонного виробництва. Зосереджуються на дефіциті боєприпасів як для українців, так і для деяких членів НАТО, які надавали допомогу Україні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Сміт заявила, що Альянс налагоджує роботу з приватним сектором для збільшення виробництва зброї. Дипломатка наголосила, що підтримка України серед союзників по НАТО є непохитною і буде продовжуватись.

"Питання, яке ми чуємо за столом переговорів НАТО, полягає в тому, що ще ми можемо зробити для наших друзів в Україні. Ми поділяємо зобов'язання підтримувати Україну. Ми розуміємо, що поставлено на карту. Україна не просто захищає свою територію. Україна захищає цінності, які всі ми тут захищаємо", сказала Сміт.

За її словами, жодна країна НАТО не пропонувала зменшити обсяги допомоги Україні.

Найближчим часом повномасштабна війна Росії проти України не закінчиться, слід готуватися до тривалої боротьби, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Він також висловив упевненість, що Україна колись приєднається до Альянсу.