До 25,5 тисяч та позбавлення прав: в Україні посилять штрафи для водіїв за поширене порушення

Збільшення штрафів для водіїв, які не поступилися рухом спецтранспорту

Україна має намір збільшити штрафи для водіїв, які не поступилися рухом спецтранспорту. Законопроект про посилення відповідальності цих водіїв був зареєстрований в Раді. Водії, які не поступаються швидкій або аварійно-рятувальній службі, можуть загрожувати життю пацієнтів або потерпілих, і часто це спричиняє ДТП.

Згідно з законопроектом, штраф за таке порушення може збільшитися з 17 до 25,5 тисяч гривень, а водії можуть бути позбавлені права керування на 6 місяців - 1 рік. Якщо загроза життю існувала, штраф становитиме від 34 до 51 тисячі гривень, а водія можуть позбавити права керування на 5 - 10 років, залежно від тяжкості порушення.

Автори законопроекту вважають, що поточні штрафи за неутилізацію спеціального транспорту, які починаються з 680 гривень, не відповідають можливим збиткам, відшкодованим такими порушеннями. Законопроект також охоплює різні види служб, включаючи аварійно-рятувальні, швидку допомогу, пожежну охорону, поліцію з увімкненими світловими або звуковими сигналами, маршрутний транспорт та транспорт для перевезення дітей.

Швидка допомога

Раніше було повідомлено, що в Україні планують посилити покарання водіям.