Довічне ув'язнення за корупцію: на чому зловили китайского чиновника

Колишній голова Китайської футбольної асоціації засуджений до довічного ув'язнення за корупцію

Суд Китаю виніс вирок колишньому голові Китайської футбольної асоціації Чень Сюйяню за корупцію, який передбачає довічне ув'язнення. Згідно з рішенням суду, Чень Сюйюань також втратив політичні права, а його майно було конфісковано. Нелегально одержані кошти від хабарництва передані до державного скарбниці.

Суд також засудив колишнього генерального директора Китайської Суперліги з футболу Дуна Чжена до 8 років ув'язнення за отримання хабарів.

Кампанія боротьби з корупцією у китайському футболі побиває рекорди

У Китаї з 2022 року ведеться масштабна кампанія боротьби з корупцією у футболі, яка стала найбільшим антикорупційним заходом в історії китайського футболу. Програма розкриває розміри хабарів та наслідки скоєння злочину.

Серед низки високопоставлених осіб, які потрапили під розслідування, є головний тренер збірної Китаю з футболу Лі Тіє, який зізнався в отриманні хабарів та причетності до договірних матчів. Крім того, Лі Тіє організував хабарі на суму майже 421 тисяч доларів, щоб отримати посаду головного тренера. Він також брав участь у договірних матчах, коли працював тренером клубу.

Колишній голова Китайської футбольної асоціації Чень Сююань також заявив, що корупція існує у китайському футболі в усіх його аспектах.