Італійські компанії, попри санкції, постачають зброю в Росію – The Insider

Італійські компанії постачають зброю до Росії попри санкції

За даними розслідування The Insider і IrpiMedia, італійські компанії Beretta і CD Europe S.R.L продовжують експортувати снайперські гвинтівки, пістолети і боєприпаси до Росії незважаючи на санкції.

Зокрема, холдинг Beretta, який є одним з найбільших виробників зброї, постачає свою продукцію через компанії, що належать російському бізнесмену Михайлу Хубутії. Одна з них - ТОВ "Русский Орел".

Крім гвинтівок Beretta, до Росії потрапляють також карабіни Benelli, Beretta, Beretta Benelli Iberica, Sako, Stoeger і Tikka, а також патрони Norma, RWS і Sako. Загалом було поставлено понад 835 тисяч патронів і 5,9 тисяч одиниць стрілецької зброї.

Частину зброї закуповують російські силові структури, а також снайперські гвинтівки Hunter використовуються російськими військовослужбовцями в Україні.

Компанія CD Europe S.R. також обходить санкції і проходить через ТОВ "Италружье" і ТОВ "Атташе". Ці компанії імпортують рушниці Marocchi і Breda.

Нагадаємо, що російська військова промисловість отримує верстати для виробництва зброї з Тайваню, незважаючи на санкції.