Дрони атакували сім областей Росії: є влучення у нафтобази

У ніч на 12 березня територію Росії атакували дрони. Вибухи сталися у Підмосков'ї, Курській, Білгородській, Воронезькій та Тульській областях, а також в Орловській та Нижегородській. Про це повідомили місцеві офіційні особи.

Губернатор Курської області Роман Старовойт розповів про атаку на цей регіон. Спочатку він попередив про небезпеку, а потім повідомив про захисні заходи, що були вжиті.

"У небі над Фатезьким районом ППО збила український безпілотник. Наслідки землі уточнюються", - сказав він.

Старовойт також повідомив, що п'ять українських безпілотників були збиті над Курською областю. Ця атака стала четвертою за ніч. Губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков повідомив, що також була атака безпілотником на цей регіон, який скинув вибухові пристрої. Виникло пошкодження ліній електропередачі, і сім населених пунктів залишилися без електрики.

Після Курської області, Білгородського району та Орла, Тульську область також було атаковано вночі. Влада заявила, що безпілотник був знищений силами захисту.

Інший регіон, Воронезька область, також став мішенню атаки вночі. Влада повідомила, що безпілотник був знищений, і на землі, як наслідок, немає шкоди.

Крім того, у Орловській області виникла пожежа на нафтобазі. За попередніми даними, пожежа спричинена атакою безпілотника.

Місцеві пожежні розрахунки працюють на місці події, і наразі немає повідомлень про постраждалих.

"В Орлі відбулося падіння БПЛА. Атаки зазнав об'єкт паливно-енергетичного комплексу. На місці працюють спеціальні служби з метою локалізації загоряння. Постраждалих немає", - заявив губернатор Андрій Кличков.

За інформацією російських ЗМІ, на нафтобазі в Орлі спалахнув один резервуар з нафтопродуктами (попередньо, після удару українського безпілотника).

Мер Москви Сергій Собянін повідомив, що у Раменському міському окрузі був знищений безпілотник, який летів у бік Москви.

"Силами захисту була відбита атака безпілотника, який летів на Москву. На місці падіння немає руйнувань та постраждалих", - сказав він.

Нафтобаза Лукойлу в Нижегородській області була атакована безпілотником, після чого виникла пожежа. Залучено оперативні служби та пожежний потяг. Також немає повідомлень про постраждалих.

"Вранці було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів на об'єкт паливно-енергетичного комплексу на одній із установок з переробки нафти. За попередніми даними, постраждалих немає", - заявив губернатор Гліб Нікітін.

У компанії Лукойл повідомили, що через інцидент тимчасово зупинено роботу технологічної установки ЛУКОЙЛ-Нижегороднафтооргсинтез.

Джерело: Еспресо